AKSARAY / SULTANHANI - I. Alaaddin Keykubat Anadolu Lisesi

Mrt

Türk milletinin büyük mücadelesi sonunda istikbâlimizin yol haritası olan ve tarihe eşsiz bir kahramanlık destanı olarak geçen 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü kutluyor;

Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale’yi geçilmez kılan aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyoruz.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle okulumuz öğretmenlerinden Zarife DÖLEK'in rehberliğinde program gerçekleştirilmiştir.

Mrt

Matematik öğretmenimiz Zarife DÖLEK 10/A sınıfı öğrencileri ile birlikte 14 Mart π (pi) Günü ile ilgili uçurtma etkinliği düzenledi. Etkinliği düzenleyen öğretmenimiz Zarife DÖLEK'e ve 10/A sınıfına teşekkür ediyoruz.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle 4 Mart 2024 Pazartesi saat 11:15'te Aksaray il geneli düzenlenen deprem tatbikatını gerçekleştirdik. Tahliye süremiz 1 dakika 40 saniye olarak ölçüldü.

Su Verimliliği Nedir?

“Sürdürülebilir refahın temini, sağlıklı ve kaliteli yaşam standartlarının korunması ve gelecek nesillere gururlu bir miras bırakabilmek adına Su kaynaklarımızda “sıfır kayıp” ilkesiyle, “Aynı Faydanın Daha Az Su ile Sağlanması” ya da “Aynı Miktar Su ile Daha Fazla Fayda Sağlanması” demektir.

Su verimliliğinin önemine değinmek için okulumuzun konferans salonunda öğrencilere "Su Verimliliği" konulu seminer düzenlendi.

Ock

ÇEDES(ÇEVREME DUYARLIYIM, DEĞERLERİME SAHİP ÇIKIYORUM PROJESİ) kapsamında Sultanhanı ilçe müftüsü Halil AKÇAL öğrencilerimize seminer düzenledi.

Ock

Çevre Koruma Kulübünün haftalık yaptığı kontroller sonucunda  11/A sınıfı 2023 Aralık ayınının en temiz sınıfı olarak seçilmiştir.  Arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz.

Değerlendirme yapılırken kullanılan ölçütler aşağıdaki gibidir:

a) Yerlerin temizliği
b) Sıraların düzeni
c) Sıra alt gözlerinin temizliği
d) Çöp kutusu çevresinin temizliği

Ara

"Dilimizin Zenginlikleri" konulu afiş yarışmasında okulumuz öğrencilerinden Kübra Yıldırım birinci oldu. Hediyesini İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Neslihan İçli takdim etti.

Ara

Çevre Koruma Kulübünün haftalık yaptığı kontroller sonucunda  12A sınıfı Kasım ayınının en temiz sınıfı olarak seçilmiştir.  Arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz.

Not: Ayın temiz sınıfı seçimi diğer sınıfların temiz olmadığı anlamını taşımaz. Sonuç görecelidir.

Değerlendirme yapılırken kullanılan ölçütler aşağıdaki gibidir:

a) Yerlerin temizliği
b) Sıraların düzeni
c) Sıra alt gözlerinin temizliği
d) Çöp kutusu çevresinin temizliği

Ara

"Sultanhanı Okuyor" projesi kapsamında 13.12.2023 tarihinde 5. ders saatinde okulumuzda kitap okuma saati yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Neslihan İÇLİ, Şube Müdürümüz Sayın Fatih CEYLAN ve Okul Müdürümüz Sayın Celal ÇAĞDAŞ okuma etkinliğine katıldı. Ziyaretlerinden dolayı Sayın Neslihan İÇLİ ve Sayın Fatih CEYLAN'a teşekkür ediyoruz.

Ara

Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN tarafından 1 Kasım 2023 tarihinde tanıtımı yapılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında okulumuzda pano hazırlanmış ve yarışma düzenlenmiştir. Resimde yarışmaya katılan eserlere yer verilmiştir.

Kas

Öğretmenler Günü her yıl 24 Kasım tarihinde kutlanıyor. 24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür. Atatürk'ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında onun "başöğretmen" oluşunun yıl dönümlerinin ülke çapında Öğretmenler Günü olarak kutlanmasına karar verildi.

Okulumuzun kütüphanecilik kulübü öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutladı.

Kas

Öğrencilerimizi sıfır atık konusunda bilinçlendirmek için görevli eğitmen tarafından okulumuzda "Sıfır Atık" eğitimi düzenlendi.

Kas

10 Kasım Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümüdür. Kurtuluş Savaşı’nı başarıyla yöneten ve büyük bir lider olan Atatürk, 10 Kasım 1938’de saat 09.05’te Dolmabahçe Sarayı’nda hayatını kaybetti. Türkiye’de milli yas günü olarak kabul edilen 10 Kasım her yıl saat 09.05’te sirenler çalarak bir dakikalık saygı duruşunda bulunulur. 10 Kasım, Atatürk’ün ilke ve devrimlerini hatırlamak, onun mirasına sahip çıkmak ve ona olan minnet ve sevgiyi ifade etmek için önemli bir gündür.
         Günün anlam ve önemi dolayısıyla okulumuzda 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü programı düzenlenmiştir.

Kas

"Sultanhanı Okuyor" projesi kapsamında 08.11.2023 tarihinde 1. ders saatinde oulumuzda kitap okuma saati yapıldı.